Deep Purple, Rammstein & Evanescence naar GRASPOP op 16-17-18 Juni 2017

gmm-3names-2017

DEEP PURPLE

Eind jaren ’60 stond deze legendarische Britse band met Black Sabbath en Led Zeppelin mee aan de wieg van de Britse hardrockscene. Sindsdien hebben ze meer dan 120 miljoen platen verkocht. Rockklassiekers zoals Smoke On The Water en Child In Time zijn stevig verankerd in het collectief geheugen. Hun debuutplaat Shades Of Deep Purple uit 1968 is ondertussen bijna een halve eeuw oud, maar de grondleggers van de hardrock staan er nog steeds. Niet langer in originele bezetting weliswaar; enkel drummer Ian Paice heeft de acht personeelswissels overleefd in het 48-jarige bestaan van de band. Samen met Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse en Don Airey zal hij op zaterdag 17 juni bewijzen waarom Deep Purple terecht een plek heeft veroverd in de Rock and Roll Hall of Fame. Hun nieuwste studioalbum ‘inFinite’ komt begin 2017 uit, met release van de eerste single op 20 januari.

DEEP PURPLE | zaterdag 17 juni, Main Stage

RAMMSTEIN

Ze stonden al zéér lang op onze verlanglijst en eindelijk is het zover: Rammstein komt naar Graspop! Al 22 jaar beukt deze bende provocerende Duitsers de ene monsterhit na de andere in elkaar. Met de nummers “Rammstein” en “Heirate mich” op de soundtrack van de film Lost Highway van David Lynch brak Rammstein in 1997 internationaal door. Vandaag domineren ze wereldwijd nog steeds de metal- en rockscene, met knallers als “Sonne”, “Ich Will”, en “Feuer Frei” op hun palmares. Wanneer Till Lindemann, Richard Kruspe, Paul Landers, Oliver Riedel, Christian Lorenz en Christoph Schneider het podium bestijgen, gaan alle registers open: theatrale kostuums, explosief vlammenwerk, schunnige lyrics en loeiharde gitaren smelten samen tot een uniek spektakel. Shockerende circusact, intimiderende volksmennerij of hilarische parodie: een concert van Rammstein heeft vele gezichten. Eén ding is zeker: we kunnen hier in Dessel amper wachten tot 16 juni om deze meesters van de Tanzmetall te verwelkomen.

RAMMSTEIN | vrijdag 16 juni, Main Stage

EVANESCENE

Evanescence werd al opgericht in 1995, maar het duurde tot 2003 voor de Amerikaanse nu metal/hardrock band rond frontvrouw Amy Lee echt doorbrak. Hun eerste full length album Fallen kwam datzelfde jaar uit, en was meteen een schot in de roos. De single Bring Me To Life ging meer dan 14 miljoen keer over de toonbank en sleepte talloze prijzen en nominaties in de wacht. Daarna volgden hits als Going Under, Everybody’s Fool en natuurlijk ook de ballad My Immortal. Na tal van wijzigingen in de line-up en enkele noodgedwongen rustpauzes, heeft de band uit Little Rock, Arkansas zijn draai weer gevonden. Nog niet met nieuw werk voorlopig, maar wel met indrukwekkende live optredens boordevol kippenvelmomenten en dramatische hoogtepunten. We kijken uit naar deze eigenzinnige mix van nu metal, hardrock en een snuif symfonische noten.

EVANESCENCE | zondag 18 juni, Main Stage

WEBSITE GRASPOP  2017 > HIER

FACEBOOK EVENT GRASPOP 2017 > HIER

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s