Eerste namen voor M-IDZOMER! 2017 op 27-28-29-30 Juli in Leuven voor 8ste Editie *

midzomereerste

Hét eigenzinnige cultuur-en muziekfestival Midzomer!, van M – Museum Leuven en Het Depot, serveert opnieuw een verrassende mix van muziek, dans, performance, film en expo’s. De tuin van M transformeert vier dagen in het decor van een stevig muziekprogramma, waarbij de jazzliefhebbers op vrijdag aan hun trekken komen en de kinderen opnieuw het festivalterrein veroveren op zaterdagnamiddag.

EERSTE NAMEN :

• 27/07 – Warhaus
Warhaus is Maarten Devoldere, welgekend als de helft van de befaamde indiepop-rock sensatie Balthazar. Met zijn Warhaus-debuut ‘We Fucked A Flame Into Being’ hult hij opzwepende, filmische ritmes tot pop-noir van de beste soort en creëert hij een donkere, melancholische en bezwerende sfeer die doet denken aan muziek van grootheden als Tom Waits, Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Nick Cave.

• 28/07 – Het Zesde Metaal
Op ‘Calais’, het vierde album van Het Zesde Metaal, fileert Wannes Cappelle de mens en legt hij de tragiek van de wereld en de liefde bloot. Ook op hun vierde album verstaat Cappelle de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen. De songs graven dieper dan ooit. De combinatie van poëtische, spitsvondige teksten met een heel eigenzinnige sound zorgt ervoor dat Het Zesde Metaal meer dan ooit blijft beklijven.

• 29/07 – Maceo Parker
Maceo Parker wordt beschouwd als één van de pioniers van de moderne funk en hiphop. Al in de jaren zestig werd daarvoor de basis gelegd als saxofonist bij James Brown. Dankzij zijn unieke saxofoon geluid drukte hij zijn stempel op de sound van diens muziek en groeide hij uit tot een legende. Intussen is Maceo Parker een grootmeester in de jazz en soul en bracht hij solo al meer dan vijftien albums uit.

• 30/07 – John Scofield
John Scofield is één van de allergrootste gitaristen van de moderne jazz. Scofield speelde met Miles Davis, Gerry Mulligan en Chet Baker en nam meer dan dertig albums op onder eigen naam. Voor zijn laatste album ‘Country for Old Men’ sleepte de jazzlegende twee Grammy’s in de wacht. Zijn grote verscheidenheid in stijl en meesterlijke manier van improviseren maken hem tot een unieke speler in het veld.

WEBSITE > HIER

Tickets zijn voorhanden, meer soon *

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s