Vandaag de start van OPERA 21 Festival van 18 tot 30 april > Muziek Theater Festival in Antwerpen & Gent

Opera21

Vanaf deze vijfde editie wordt het festival Opera21 een jaarlijks festival. Zo wil Opera21 nog meer dan vroeger investeren in de toekomst van het muziektheater door creatie van nieuw geschreven werk te stimuleren.

Meer dan ooit wordt het festival een internationale broedhaard en verlegt het de definitie van muziektheater: van opera tot hybride scenische experimenten, installaties, performances en beeldende concerten. De grenzen binnen de podiumkunsten zijn namelijk al langer dan vandaag opengebroken. Vandaar ook dat het festival er een hele nieuw resem partners bij krijgt.

We verwelkomen een internationale creatie van componiste Chaya Czernowin en nieuw werk van de Vlamingen Wim Henderickx, Daan Janssens en Annelies Van Parys. Rode draad in het festivalprogramma en inspiratiebron voor verschillende producties is de literatuur, met ook daar grote namen als Erich Maria Remarque, Can Xue, Louis Paul Boon, Hadewijch van Antwerpen, Heiner Müller, William Shakespeare en Maria Huxley. Verwacht u bovendien aan spraakmakende regies van o.a. Luk Perceval, Fabrice Murgia en Ivo van Hove.

Afspraak na de paasvakantie 2017 in Gent en Antwerpen.

PROGRAMMA: http://opera21.be/kalender

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s